x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: Rusia îşi va înnoi total arsenalul nuclear până în 2020

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: Rusia îşi va înnoi total arsenalul nuclear până în 2020

22 Sep 2014   •   12:56
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin: Rusia îşi va înnoi total arsenalul nuclear până în 2020

Federația Rusă își va înnoi arsenalul nuclear până în 2020 în proporție de 100% și nu 70% cât s-a anunțat până acum, a anunţat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, în cadrul unui interviu pentru Rossia 24.

Demnitarul rus a reamintit că până în 2015, era plănuit ca Armata și Marina să treacă la arme de ultimă generație în proporție de 30%, iar în 2020 - în proporție de 70%.

În același timp, Rusia are nevoie de o armată compactă, care să fie transferată în caz de necesitate "în orice teatru al operațiunilor militare care prezintă pericol".

"Ar trebui să-i surprindem pe colegii noștri și este nevoie să fluturăm cu tot felul de arme pentru a-i surprinde? Câte ceva trebuie ținut în secret, pentru sine, pentru a-i surprinde într-un moment critic", a conchis Rogozin, potrivit Ria Novosti, citată de jurnal.md.

Reforma militară a demarat în Rusia în 2008 și este cea mai de amploare în toată istoria postsovietică. S-a schimbat semnificativ sistemul de comandă și control militar, s-a redus numărul militarilor în termen, dar a crescut numărul celor angajați în bază de contract. Au crescut semnificativ salariile ofițerilor, care au fost asigurați cu locuințe. Cel mai important, a fost adoptat un program de reînarmare fără precedent până în 2020. Până acum, armata a fost reînnoită în proporție de 16%.

×