x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul rus, Arkadi Dvorkovici: Mai avem rezerve de alimente doar pentru două săptămâni

Vicepremierul rus, Arkadi Dvorkovici: Mai avem rezerve de alimente doar pentru două săptămâni

13 Aug 2014   •   15:42
Vicepremierul rus, Arkadi Dvorkovici: Mai avem rezerve de alimente doar pentru două săptămâni

Rusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru două săptămâni, după ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majorităţii produselor agroalimentare din SUA şi UE, sperând să acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat miercuri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici la postul public de televiziune Rossia-24, conform Unian, citată de Agerpres.

"La principalele tipuri de alimente, dacă e să vorbim de situaţia la zi, dispunem de rezerve pentru două săptămâni", a afirmat Dvorkovici.
El a explicat că dependenţa Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) şi de până la 30% (cum ar fi la carne).

"Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problemă de trei-patru zile", a spus vicepremierul rus, care a precizat că Moscova îşi pune speranţa în ţări precum Turcia, Belarus şi mai multe state din America Latină.

În perspectivă de un an, Rusia se va axa mai mult pe producţia proprie, în special, în ceea ce priveşte producţia de carne de pasăre, legume şi fructe. Cu toate acestea, Dvorkovici a recunoscut că în privinţa cărnii Rusia este nevoită să se orienteze totuşi spre furnizori externi.

×