x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vicepremierul rus: Rusia este gata să asigure toate nevoile de gaz ale Chinei

Vicepremierul rus: Rusia este gata să asigure toate nevoile de gaz ale Chinei

27 Sep 2010   •   00:00

Rusia este gata să livreze Chinei întreaga cantitate de gaze naturale pe care această ţară o utilizează, a declarat vicepremierul rus Igor Secin, care face parte din delegaţia ce îl însoţeşte pe preşedintele Dmitri Medvedev în vizita sa în China, informează Agerpres.



"Noi vrem să confirmăm faptul că Rusia este gata să asigure în volum complet Chinei întreaga cantitate de gaze naturale de care ea are nevoie", a precizat Secin, citat de gazeta-ru. "Colaborarea în domeniul gazelor naturale are perspective strategice", a subliniat el.

Igor Secin a indicat că nevoile de gaz ale Chinei sunt estimate la 90 de miliarde de metri cubi pe an şi că, în ultimii cinci ani, consumul de gaze naturale în China s-a dublat.

"Astăzi, principala sursă de energie în China este cărbunele Aceasta înseamnă că practic nu există nicio restricţie la creşterea consumului de gaz în China", a mai declarat vicepremierul rus.

Acelaşi oficial, citat de ITAR-TASS, a indicat că Rusia intenţionează să înceapă livrările de gaz în China în 2015, iar până la mijlocul anului 2011 să încheie contractele comerciale în acest sens.

Din delegaţia numeroasă care îl însoţeşte pe preşedintele Medvedev în China mai fac parte şi directorul Gazprom, Aleksei Miller, şi cel al Lukoil, Vaghit Alekperov.

×
Subiecte în articol: externe