x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) A murit JOE COCKER! Cântăreţul britanic avea 70 de ani

(VIDEO) A murit JOE COCKER! Cântăreţul britanic avea 70 de ani

22 Dec 2014   •   21:43
(VIDEO) A murit JOE COCKER! Cântăreţul britanic avea 70 de ani
Sursa foto: A murit JOE COCKER! Cântăreţul britanic avea 70 de ani

Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani, transmite BBC. Agentul său, Barrie Marshall, a confirmat trista veste, menţionând că artistul a încetat din viaţă din cauza unei boli despre care nu a dat detalii.  Joe Cocker a fost 'pur şi simplu unic' şi va fi imposibil de umplut golul pe care moartea lui îl lasă în inimile noastre, a declarat preşedintele companiei Marshall Arts, care l-a reprezentat pe Cocker tmai bine de 30 de ani.

Cântăreţ şi compozitor, născut în Sheffield la 20 mai 1944, Cocker a avut o carieră de peste 40 de ani, ce a inclus hituri precum You Are So Beautiful şi Up Where We Belong. Cu o voce inconfundabilă, el a început să cânte baruri şi cluburi din oraşul său natal în anii 1960 şi a fost membru în diverse trupe: ''Avengers'', ''Big Blues'' (1963) şi apoi ''The Grease Band'' (1966).

Primul său mare hit a fost melodia 'With a Little Help from My Friends' (1969), o preluare a unei piese de pe un album al Beatles-ilor, care a ajuns pe locul 1 în topul britanic. Duetul său cu Jennifer Warnes, intitulat 'Up Where We Belong', tema principala a filmului 'Officer and a Gentleman' (Ofiţer şi gentleman, 1982), a condus, de asemenea, şi i-a adus un premiu Grammy.

A fost distins cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) în 2007, potrivit BBC.

Unul dintre cei mai de succes artişti ai lumii, cu admiratori de toate vârstele, Joe Cocker a susţinut la 4 august 2013, cel de-al doilea concert al său în România, în cadrul turneului ''Fire It Up Summer Tour'' de promovare a albumului ''Fire It Up''. El s-a aflat pentru prima oară în România în 2005, când a deschis cu un recital Festivalul Internaţional ''Cerbul de Aur''.




×
Subiecte în articol: joe cocker