x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Imagini de cosmar in Taiwan, dupa un cutremur de 6,4

VIDEO Imagini de cosmar in Taiwan, dupa un cutremur de 6,4

07 Feb 2018   •   07:13
VIDEO Imagini de cosmar in Taiwan, dupa un cutremur de 6,4

Cel putin două persoane si-au pierdut viata şi 114 au fost rănite, dintre care unele grav, în seismul cu magnitudinea 6,4 care a lovit marţi seara estul Taiwanului.

 

Premierul William Lai a precizat că ambele decese au survenit în oraşul-port Hualien, unde un hotel s-a prăbuşit. Cutremurul s-a produs la mică adâncime, aproximativ 9,4 km, la ora locală 23,50 (15,50 GMT), epicentrul fiind situat la 21 km nord-est de acest oraş, a transmis Institutul geologic american USGS.

Pompierii au comunicat că în total cel puţin patru clădiri, printre care un al doilea hotel, au fost mai mult sau mai puţin grav afectate. În imaginile transmise de televiziuni, poate fi văzut hotelul Marshall din Hualien înclinat, precum şi drumuri fisurate.

Stare de groaza

Responsabili locali din serviciile de luptă contra incendiilor au declarat că 28 de oameni au fost salvaţi din acest hotel şi dintr-un imobil de locuit.

"Cutremurul a fost atât de puternic. (...) Sunt fisuri în pereţi", a scris pe Facebook un locuitor din Hualien. Aproape o sută de seisme minore fuseseră înregistrate în regiune în ultimele trei zile.

În urmă cu doi ani, un seism de aceeaşi magnitudine s-a soldat cu peste o sută de morţi în oraşul Tainan, în sud-vestul Taiwanului. Agerpres

×