x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Impresionanta batalie intre o cobra si un piton!

VIDEO Impresionanta batalie intre o cobra si un piton!

04 Feb 2018   •   13:12
VIDEO Impresionanta batalie intre o cobra si un piton!

Care pe care: cel mai mare sarpe sau cel mai veninos? O cobra regala s-a luat la bataie cu un piton reticulat.

 

Din fotografiile postate pe Internet, reiese ca batalia intre cei doi serpi a avut loc undeva in Asia de Sud-Est, regiune unde se gasesc aceste doua specii de reptile.

La o prima vedere este greu de inteles unde se termina unul si unde incepe celalalt sarpe. Privind insa mai de aproape se pot observa dintii cobrei infpti in pitonul care, cu corpul sau, si-a mobilizat adversarul.

Potrivit Live Science sunt doi dintre cei mai periculosi serpi din lume. Pitonul recticulat si cobra regala, cea mai lunga si mai grea, masurand sapte metri si cantarind 75 de kilograme. In acelasi timp, cobra regala este si cel mai veninos sarpe din lume. O muscatura poate dobori un elefant.

Cercetatorii nu stiu ce anume a provocat aceasta batalie, dar se presupune ca atacul a fost lansat de cobra care si-a ales pitonul drept victima. Sarpele nu a avut alta solutie decat sa se apere cu corpul lui puternic. Prin urmare, pitonul s-a infasurat in jurul cobrei, a sugrumat-o, pentru ca ulterior sa moara sub efectul otravii.

 

Cobra sau pitonul?

 

 

×