x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în cadru restrâns

VIDEO: Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în cadru restrâns

28 Mar 2021   •   15:00
VIDEO: Papa Francisc a oficiat slujba de Florii în cadru restrâns

Papa Francisc a oficiat slujba din Duminica Floriilor catolice în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală din cauza restricţiilor pentru combaterea coronavirusului, îndemnând credincioşii să fie apropiaţi de săraci şi de cei aflaţi în suferinţă, informează Reuters.



Înaintea pandemiei, Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Mari de dinaintea Paştelui, zeci de mii de persoane umpleau Piaţa Sfântul Petru purtând în mâini ramuri de măslin şi de palmier, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în aer liber.

În Italia este în vigoare un nou lockdown naţional, preconizat să se încheie după Paşte. Vaticanul, oraş-stat suveran, situat în centrul Romei, a aplicat restricţii similare.

Aproape toţi participanţii la slujbă, mai puţin papa şi membrii corului, au purtat măşti.

Vaticanul a recreat, la scară redusă, ceremonia tradiţională din Duminica Floriilor, suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, însoţit de cardinali, defilând către altar cu ramuri de palmier în mâini

Celelalte slujbe din timpul Săptămânii Mari - Joia Patimilor, Vinerea Mare, Sâmbăta Mare şi Paşte, duminica viitoare, se vor desfăşura de asemenea cu un număr redus de participanţi.

Italia a înregistrat 107.636 de decese asociate COVID-19 de la debutul pandemiei în februarie anul trecut, cel mai grav bilanţ din Europa după Marea Britanie

 

×