x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Turcia se confruntă cu un flux URIAŞ de refugiați din SIRIA. Peste 25.000 de oameni pe zi!

VIDEO. Turcia se confruntă cu un flux URIAŞ de refugiați din SIRIA. Peste 25.000 de oameni pe zi!

23 Sep 2014   •   20:12
VIDEO. Turcia se confruntă cu un flux URIAŞ de refugiați din SIRIA. Peste 25.000 de oameni pe zi!
Sursa foto: VIDEO. Turcia se confruntă cu un flux URIAŞ de refugiați din SIRIA. Peste 25.000 de oameni pe zi!

Turcia se confruntă cu cel mai mare flux de refugiați, de la începutul conflictului din Siria. Peste 130.000 de kurzi sirieni au fugit în Turcia, în numai cinci zile, pentru a scăpa de barbarismele jihadiştilor din Statul Islamic, însă autorităţile turce insistă că sunt pregătite să-i primească şi să le ofere ajutor.

Mulți dintre cei care au scăpat au povestit atrocităţile la care au fost martori. Sute de oameni din satele siriene au fost executaţi de jihadişti, pentru a-i speria pe localnici în obedienţă.  Ismail Ahmad, un refugiat sirian de la granița cu Turcia, a descris situația din orașul său natal.

"Au venit în casele noastre și ne-au luat copiii. Ne-au omorât bătrânii şi ne-au violat femeile. Ce fel de musulmani sunt ăştia? Ce fel de Islam este aceasta? Am fugit aici să cautăm adăpost ", a spus el.

Turcia gazduieste deja peste 1,3 milioane de sirieni. Oficialii estimeaza că efortul de ajutorare a costat guvernul peste 2,3 miliarde de euro.



×