x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Un polițist din Chicago împușcă un adolescent neînarmat, care suferă de autism

VIDEO. Un polițist din Chicago împușcă un adolescent neînarmat, care suferă de autism

17 Oct 2018   •   17:51
VIDEO. Un polițist din Chicago împușcă un adolescent neînarmat, care suferă de autism

O filmare, publicată marți de un grup care militează pentru drepturile omului, surprinde un polițist din Chicago, aflat în afara programului, care împușcă un bărbat neînarmat, în timpul unui incident, care a fost descris inițial ca fiind o confruntare cu arme, scrie The Guardian

Sergentul Khalil Muhammad l-a împușcat pe Ricardo Hayes, în vârstă de 18 ani. Hayes se afla departe de casa sa, în jurul orei 5:00, pe 13 august 2017, potrivit procurorilor. Îngrijitorul băiatul a sunat la poliție, informând că acesta suferă de autism. 
Camerele de supravegheat aflate pe o casă din apropiere au surprins momentul în care Hayes aleargă pe trotuar înainte să fie oprit. Muhammad îl oprește cu SUV-ul pe care îl conducea și coboară din mașină. Hayes face câțiva pași înainte, însă Muhammad îl împușcă în mână și în piept. 
Hayes fuge în ciuda rănilor. Acum, băiatul are 19 ani și încă încearcă să își revină de pe urma rănilor provocate de gloanțe. 
„Fiind un adolescent de culoare cu dizabilități, Ricky este predispus la violențe din parte poliției”, a spus Karen Sheley de la Uniunea Libertăților Civile Americane. 
La acel moment, oficialii din poliție au descris incidentul ca fiind o confruntare cu arme. 
„Videoclipul arată că nu a existat nicio justificare pentru ca polițistul să deschidă focul asupra lui.”, a spus Sheley. 

×