x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Vicepreședintele Google, nou record mondial la salt din stratosferă. A sărit de la 41,150m!

VIDEO. Vicepreședintele Google, nou record mondial la salt din stratosferă. A sărit de la 41,150m!

26 Oct 2014   •   10:20
VIDEO. Vicepreședintele Google, nou record mondial la salt din stratosferă. A sărit de la 41,150m!

Alan Eustace, vicepreședintele companiei Google, în vârstă de 57 de ani, a stabilit vineri un nou record mondial la saltul cu parașuta din stratosferă, doborând recordul deținut din 2012 de austriacul Felix Baumgartner.

Săritura a fost exectuată dintr-un balon cu heliu, în care Eustace a urcat deasupra unei zone deșertice din statul american New Mexico. El a purtat un costum rezistent la frecarea cu aerul și la presiune, asemănător celor purtate de astronauți, creat special pentru a rezista la altitudini și viteze extreme.
Viteza maximă atinsă de Eustace a fost de 1,322 km/h, depășind bariera sonică - 1224 km/h (sau 340 m/s) - și doborând și recordul de viteză stabilit anterior de austriacul Baumgartner.

Pentru a ajunge la înălțimea stabilită - 41,150 m - au fost necesare două ore de ascensiune cu balonul de heliu, coborârea efectuându-se în doar un sfert de oră.

Săritura, care a făcut parte dintr-un proiect al Paragon Space Development, dedicat explorării stratosferei, n-a beneficiat de mediatizarea celei realizate în 2012 de Felix Baumgartner, fiind făcută cu cea mai mare discreție.

Este de precizat că Alan Eustace nu a dorit să implice Google în proiect, săritura fiind realizată cu titlu personal.

Precedentul record era deținut de austriacul Felix Baumgartner, cel care a devenit primul om care a spart bariera sunetului în cădere liberă, era de 39.068 de metri și fusese realizat la 14 octombrie 2012.



×