x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Iuscenko, presedinte?

Viktor Iuscenko, presedinte?

09 Dec 2004   •   00:00

UCRAINA - Presa rusa mizeaza pe Opozitie

"Desi este clara victoria Opozitiei la prezidentiale, jocurile nu se vor incheia", titreaza ziarul rus Kommersant, citat de agentia Rusia la zi.
ANCA ALDEA

ECHIPA. Liberalul Viktor Iuscenko si mana lui dreapta, Iulia Timosenko, se pregatesc sa isi savureze victoria la prezidentiale
Concomitent cu organizarea, ieri, la Bruxelles a doua reuniuni NATO, cateva dintre cotidienele ruse nu s-au abtinut sa nu comenteze pe marginea reformei politice votata miercuri la Kiev. Masurile ce vor fi adoptate "transforma regimul prezidential in republica parlamentara, care il priveaza pe Iuscenko de roadele victoriei asteptate in 26 decembrie", scrie, pe un ton dur, un cotidian moscovit. Asupra Ucrainei si Rusiei au fost exercitate, repetat in ultima vreme, presiuni din partea Occidentului, care a formulat rezerve serioase fata de oportunitatea unei reuniuni intre NATO si Ucraina, in conditiile actualei crize.

COLACUL DE SALVARE. Schimbarea Legii electorale, masura anuntata zilele acestea de catre presedintele in exercitiu, Leonid Kucima, poate fi un castig pentru Opozitia condusa de liberalul Viktor Iuscenko. Nu acelasi lucru se poate spune despre o alta revendicare a Opozitiei - demisia Guvernului lui Viktor Ianukovici. "Trucul juridic cu plecarea premierului in concediu de campanie si a celui de-al treilea scrutin au facut imposibila eliberarea lui Ianukovici din functie. Acest argument este un colac de salvare pentru Kucima", scrie publicatia electronica Strana.Ru, citata de Rusia la zi.

×
Subiecte în articol: externe