x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Villepin, căutat acasă

Villepin, căutat acasă

de George Daniel Ripa    |    07 Iul 2007   •   00:00
Villepin, căutat acasă
Sursa foto: THOMAS COEX/

Fostul premier francez Dominique de Villepin, anchetat in afacerea Clearstrea, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi incercat să ii strice imaginea preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Franţa - Ex-premier anchetat pentru corupţie

Fostul premier francez Dominique de Villepin, anchetat in afacerea Clearstrea, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi incercat să ii strice imaginea preşedintelui Nicolas Sarkozy.

Investigatorii francezi au precheziţionat casa fostului premier Dominique de Villepin, acuzat de "denunţ calomnios" impotriva actualului preşedinte Nicholas Sarkozy. Reşedinţa fostului premier a fost percheziţionată in prezenţa a doi judecători, iar momentul reprezintă ultima umbră care cade asupra administraţiei fostului preşedinte Jacques Chirac. Dominique de Villepin este acuzat că ar fi comandat o anchetă impotriva lui Sarkozy, pentru a-i distruge acestuia cariera politică, printre cei audiaţi pănă acum de justiţia franceză numărăndu-se şi fostul preşedinte Jacques Chirac. In 2005, Sarkozy a fost acuzat pe nedrept că ar deţine conturi bancare nedeclarate.

NEAGĂ. Dominique de Villepin neagă insă orice acuzaţii care i se aduc in scandalul Clearstream, un adevărat subiect de roman, in care sunt implicaţi spioni, acuzaţii de dare de mită şi rivalităţi politice. Cert este că tot acest scandal se răsfrănge asupra abilităţilor lui Villepin de a lansa vreo iniţiativă pe scena politică franceză. "I-am transmis domnului Sarkozy că in nici un moment nu s-a pus problema investigării unor figuri politice", susţine de Villepin. Din nefericire pentru el, procurorii par să aibă altă părere. In ciuda disputelor din interiorul dreptei franceze, stănga pare incapabilă să reacţioneze, insă probabil că pănă la următoarele alegeri Clearstream va dispărea din vocabularul electorului francez.

×
Subiecte în articol: externe villepin