x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIOLENŢE de stradă între palestinieni şi poliţia israeliană

VIOLENŢE de stradă între palestinieni şi poliţia israeliană

05 Iul 2014   •   11:51
 VIOLENŢE de stradă între palestinieni şi poliţia israeliană

Ciocniri violente între poliţie şi protestatari arabi au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Ierusalimul de Est şi satele arabe din nordul Israelului, iar sudul ţării a continuat să fie ţinta rachetelor şi a obuzelor de mortier trase dinspre Fâşia Gaza, transmite DPA.

Mii de palestinieni au participat vineri, în Ierusalimul de Est, la funeraliile lui Muhammad Hussein Abu Khdair (16 ani), al cărui corp a fost găsit miercuri într-o pădure din apropierea oraşului.

Potrivit presei palestiniene, în urma autopsiei s-a constatat că Abu Khdair ar fi murit din cauza rănilor suferite în urma incendierii sale. În urma publicării acestei informaţii, mii de palestinieni au ieşit în stradă pentru a protesta în Ierusalimul de Est şi în apropierea oraşului Ramallah, capitala Cisiordaniei. Ei au atacat forţele de ordine israeliene cu pietre şi cocteiluri Molotov, în timp ce poliţia a ripostat folosind gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Pe reţelele de socializare au apărut informaţii potrivit cărora uciderea lui Abu Khdair ar fi o răzbunare contra palestinienilor după ce trei băieţi israelieni, ce fuseseră răpiţi în urmă cu o lună, au fost găsiţi decedaţi în Cisiordania. Israelul a acuzat mişcarea palestiniană radicală Hamas de comiterea acestei crime multiple. (Agerpres)





×
Subiecte în articol: conflict israel Abu Khdair hamas fasia gaza