x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIRAL pe net. Fosta soţie a preşedintelui Vladimir Putin poartă haine în culorile drapelului naţional al Ucrainei

VIRAL pe net. Fosta soţie a preşedintelui Vladimir Putin poartă haine în culorile drapelului naţional al Ucrainei

02 Apr 2014   •   10:02
VIRAL pe net. Fosta soţie a preşedintelui Vladimir Putin poartă haine în culorile drapelului naţional al Ucrainei

O fotografie cu Liudmila Putina (pe numele de fată Şkrebniova), fosta soţie a preşedintelui rus Vladimir Putin, îmbrăcată într-un costum în culorile drapelului naţional al Ucrainei a fost publicată pe pagina sa electronică de agenţia de presă ucraineană Unian, dar fără vreo precizare privind locul şi data la care a fost făcută fotografia, relatează Agerpres.

După anunţul divorţului cuplului prezidenţial de la Kremlin în vara anului 2013, Liudmila a dispărut complet din viaţa publică, unele voci susţinând că ea s-ar fi retras la o mănăstire, pe fondul zvonurilor că Vladimir Putin s-ar fi căsătorit, în secret, cu fosta gimnastă Alina Kabaeva. Marţi, o actualizare a site-ului oficial al Kremlinului a readus-o pe fosta soţie a liderului rus în atenţia opiniei publice, după ce din rubrica 'Biografiile preşedinţilor ruşi' au dispărut menţiunile cu Liudmila Putina, aşa cum a relatat şi agenţia rusă de presă ITAR-TASS.

Astfel, în textul biografiei lui Vladimir Putin au rămas menţionate doar cele două fiice ale sale - Maria (anul de naştere 1985) şi Ekaterina (născută în 1986).

Întrebat dacă această ajustare semnifică producerea divorţului oficial, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al liderului rus, a spus laconic: 'Acest lucru înseamnă că divorţul a avut loc'.

Cuplul prezidenţial de la Kremlin şi-a anunţat intenţia de a divorţa anul trecut, după 30 de ani de căsnicie. Vladimir şi Liudmila Putina au anunţat, într-un interviu pentru postul public al televiziunii ruse Rossia-24 la 6 iunie 2013, că mariajul lor s-a încheiat 'printr-o decizie comună', dar oficial divorţul nu fusese încă pronunţat.

Schimbările operate pe site-ul Kremlinului au drept explicaţie faptul că, la 1 aprilie, toţi funcţionarii publici din Rusia, inclusiv preşedintele, trebuie să-şi publice declaraţiile de avere, în care sunt obligaţi să treacă şi veniturile soţiilor lor. Astfel, conform paginii actualizate a Kremlinului, din declaraţia de avere a preşedintelui rus lipseşte orice menţiune a Liudmilei.

Media ucrainene care au publicat fotografia cu fosta soţie a lui Putin îmbrăcată în culorile drapelului naţional al Ucrainei se abţin să comenteze dacă acest gest ar putea fi interpretat ca un afront faţă de fostul său soţ, artizanul anexării în forţă a Crimeii la Rusia.

Este adevărat că ucrainenii o îndrăgesc mult pe Liudmila. După anunţul divorţului, un compozitor amator din Odesa, Serghei Artemiev, a postat pe Youtube un cântec pe care a spus că l-a compus cu puţin timp înainte de eveniment şi care a devenit viral pe segmentul rus de Internet. 'Postarea acestei piese a coincis dintr-o simplă întâmplare cu anunţul divorţului', a declarat ulterior autorul. El a adăugat că piesa sa 'Liudmila' este dedicată unei femei 'cu suflet mare, care a iubit fără măsură şi a ştiut să ierte la fel de mult'.

×