x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un alt virus asemănător cu Ebola a început să se manifeste în Africa

Un alt virus asemănător cu Ebola a început să se manifeste în Africa

06 Oct 2014   •   15:36
Un alt virus asemănător cu Ebola a început să se manifeste în Africa

Un radiolog din Uganda a murit din cauza virusului Marburg, un virus care cauzează febră hemoragică la fel ca virusul Ebola.

Decesul cauzat de virusul Marburg a fost confirmat de Ministerul Săntătăţii din Uganda, care a anunţat că 80 de persoane care au intrat în contatct cu victima sunt acum în carantină.

Alte teste efectuate azi au arătat că o a doua persoană, care suferă de febră hemoragică, a luat virusul Marburg, a declarat doctorul Issa Makumbi, epidemiolog care lucrează pentru Ministerul Sănătăţii din Uganda.

Cei 80 de oameni ţinuţi în carantină au fost controlaţi "viguros" pentru a se depista virusul, în cazul infectării, a mai spus Makumbi.

Radiologul de 30 de ani care a murit lucra în spitalul din orşaul Kampala. Acesta a început să se plângă de dureri de cap şi dureri abdominale. De asemenea, acesta suferea de diaree şi vomita sânge, înainte de moartea sa, care s-a petrecut pe 28 septembrie.

Medicii din Uganda au experienţă cu virusurile care provoacă febre hemoragice. În anul 2000, 224 de oameni au murit din cauza virusului Ebola, în câteva săptămâni. Alte focare de Ebola, confirmate de atunci, au fost mai bine gestionate, astfel că virusul nu s-a putut răspândi.

Responsabilii din Uganda spun că pot gestiona problema apărută cu virusul Marburg, pentru care nu există vaccin sau tratament, folosindu-se de experienţa din trecut.

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a îndemnat cetăţenii să fie "calmi, dar vigilenţi", să evite să dea mâna şi să raporteze cazurile suspecte.

Virusul a fost denumit aşa după numele oraşului german "Marburg", unde a fost identificat pentru prima dată, în anul 1967.

×
Subiecte în articol: virus marburg ebola uganda