x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Virusul lovește conducere de la Teheran. Înalt demnitar iranian, ucis de COVID-19

Virusul lovește conducere de la Teheran. Înalt demnitar iranian, ucis de COVID-19

16 Mar 2020   •   22:50
Virusul lovește conducere de la Teheran. Înalt demnitar iranian, ucis de COVID-19

Un înalt responsabil iranian, membru al Adunării Experţilor, structură însărcinată cu numirea şi supravegherea Ghidului Suprem al țării, a decedat din cauza noului coronavirus, a informat astăzi agenţia oficială Irna, citată de AFP.

Ayatollahul Hachem Bathayi Golpayegani, în vârstă de 78 de ani, ales în 2016, a fost spitalizat sâmbătă, după ce s-a contaminat cu coronavirus.

El reprezenta Teheranul în Adunarea Experţilor, instanţă formată din 88 de lideri religioşi aleşi prin sufragiu universal, a căror sarcină este alegerea, supravegherea şi eventual demiterea Ghidului Suprem, cea mai înaltă autoritate politică şi religioasă a ţării.

Cel puţin 12 oameni politici sau înalţi lideri iranieni, dintre care doi deputaţi recent aleşi, au murit de coronavirus în Iran.

Concomitent, Ahmad Taheri, fostul fotbalist şi antrenor de futsal, a murit astăzi, din cauza coronavirusului. El a suferit o intervenţie chirurgicală, în urmă cu patru luni, pentru îndepărtarea unei tumori cerebrale.

Potrivit site-ului tehrantimes.com, antrenorul iranian ar fi suferit o intervenţie chirurgicală, în urmă cu patru luni, pentru îndepărtarea unei tumori cerebrale, ceea ce i-a cauzat o scădere a imunităţii.

Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului în Iran a ajuns la 853, iar în ţară sunt peste 15 000 de cazuri confirmate.

Spre deosebire de alte ţări grav afectate de această boală, Iranul nu a încercat să pună în carantină regiunile contaminate.

×
Subiecte în articol: coronavirus iran