x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa

Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa

de Agerpres    |    16 Iun 2014   •   22:07
Viviane Reding face apel la blocarea forţelor extremiste în Europa

Vicepreşedinta Comisiei Europene Viviane Reding şi ministrul portughez de justiţie Paula Teixeira da Cruz au făcut apel luni la unirea forţelor democrate pentru a opri avansul extremiştilor în Europa, transmite AFP.

"Evident că sunt îngrijorată de avansul extremei drepte în Europa. Înseamnă negarea valorilor fundamentale care unesc continentul nostru şi pe care trebuie să le apărăm", a declarat Viviane Reding presei, la Albufeira, în sudul Portugaliei.

Afirmaţiile sale au fost făcute pe marginea unei reuniuni a conservatorilor din cadrul Partidului Popular European (PPE), care au câştigat alegerile europene de la 25 mai, un scrutin marcat de avansul eurofobilor.

Viviane Reding s-a arătat extrem de mulţumită că în Luxemburg, ţara sa de origine, şi în Portugalia nu a fost ales niciun eurodeputat extremist, făcând apel la cele două ţări să continue în această direcţie.

Deşi candidatul PPE, Jean-Claude Juncker, a revendicat postul încă din seara alegerilor, el s-a izbit de scepticismul mai multor şefi de guvern din propria familie politică, printre care ungurul Viktor Orban, prezent la Albufeira, şi finlandezul Jyrki Katainen, care şi-a anunţat de asemenea venirea. 

×
Subiecte în articol: Viviane Reding extremisti ue