x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vizită surpriză a preşedintelui Barack Obama. Unde s-a dus liderul american după summitul NATO din Ţara Galilor (VIDEO)

Vizită surpriză a preşedintelui Barack Obama. Unde s-a dus liderul american după summitul NATO din Ţara Galilor (VIDEO)

06 Sep 2014   •   11:30
Vizită surpriză a preşedintelui Barack Obama. Unde s-a dus liderul american după summitul NATO din Ţara Galilor (VIDEO)

După summitul NATO din Țara Galilor, preşedintele american Barack Obama a făcut o vizită surpriză înainte de a se întoarce la Washington.  Marine One (unitate a marinei americane care îl transportă pe preşedintele american), l-a dus pe Obama până la ansamblul Stonehenge, conform ABC News, citat de Antena3.  "Spectaculos", a declarat Obama după ce s-a plimbat printre monoliţi.
 
Şeful statului american s-a arătat surprins de dimensiunea pietrelor şi a recunoscut că se aştepta să fie ceva mai mari.
 
Ansamblul Stonehenge este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Cercul exterior (cercul Sarsen), de 33 m în diametru, este construit din 30 de blocuri imense de piatra (megaliți - menhire), așezate vertical; astăzi doar 17 dintre aceste blocuri mai sunt în picioare.
 
Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Nu se cunoaște exact când a fost construit sau de către cine.  Ruinele megalitice cunoscute sub denumirea de Stonehenge se află în Câmpia Salisbury, la 3 km vest de orașul Amesbury, Wiltshire, în sudul Angliei.

×