x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vlad Filat: "Unirea cu România este imposibilă"

Vlad Filat: "Unirea cu România este imposibilă"

09 Oct 2009   •   00:00
Vlad Filat: "Unirea cu România este imposibilă"

Noul premier moldovean, Vlad Filat, care a preluat funcţia după trecerea în opoziţie a comuniştilor, a dat asigurări că aderarea la NATO nu figurează printre priorităţile Republicii Moldova şi că unirea ţării sale cu România este imposibilă.



"Se fac prea multe speculaţii... R.Moldova este o ţară neutră, ceea ce constituie o normă a Constituţiei. Suntem cetăţeni care respectă legea şi vom guverna ţara în conformitate cu normele Constituţiei. Milităm pentru relaţii normale cu NATO, care să fie cel puţin apropiate de raporturile pe care le întreţine Rusia cu Alianţa", a declarat Vlad Filat într-un interviu publicat de cotidianul rusesc Kommersant, informează Mediafax.

El a adăugat că aspiraţiile Chişinăului se îndreaptă către Uniunea Europeană. "Aspirăm la UE şi o declarăm în mod explicit. NATO nu este prioritatea noastră", a subliniat şeful Executivului moldovean.

Instalarea noului regim de la Chişinău a alimentat zvonurile privind o eventuală unire a R.Moldova cu România.

"Nu sunt decât rezultatul propagandei duse de comunişti în timpul campaniei electorale (...). Moldova este un stat (independent), iar locuitorii săi se consideră cetăţenii săi. Populaţia nu doreşte unirea, iar aceasta este imposibilă din punct de vedere juridic", a spus Filat, recunoscând totuşi că ţara sa este interesată să aibă relaţii normale cu Bucureştiul. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe moldova vera albulescu