x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Jirinovski AMENINŢĂ: "Statele baltice vor fi şterse de pe faţa pământului! Nu va mai rămâne nimic din ele"

Vladimir Jirinovski AMENINŢĂ: "Statele baltice vor fi şterse de pe faţa pământului! Nu va mai rămâne nimic din ele"

13 Aug 2014   •   14:56
Vladimir Jirinovski AMENINŢĂ: "Statele baltice vor fi şterse de pe faţa pământului! Nu va mai rămâne nimic din ele"

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Poloniei l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Varşovia, Aleksandr Alkseev, pentru o discuţie pe marginea mai multor probleme de ordin bilateral, în speţă cu privire la declaraţii făcute cu o zi înainte de politicianul rus Vladimir Jirinovski, a anunţat, miercuri, secretarul de presă al Ambasadei Rusiei în Polonia, Valeria Perjinskaia, informează AFP, conform Agerpres.

Anterior, mass-media poloneze anunţau că şeful diplomaţiei poloneze Radoslaw Sikorski l-a convocat pe ambasadorul rus pentru a da explicaţii în legătură cu afirmaţiile vicepreşedintelui Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Vladimir Jirinovski, făcute într-un interviu pentru postul de televiziune 'Rossia 24'.

'Ce se va întâmpla cu republicile baltice? Nu va rămâne nimic din ele. Acolo se află avioane NATO, sisteme antirachetă. Republicile baltice şi Polonia sunt condamnate. Ele vor fi măturate, nu va mai rămâne nimic din ele. Ar fi bine ca liderii acestor state minuscule să se gândească bine, cum se expun', a declarat liderul PLDR.

Potrivit lui Jirinovski, SUA nu sunt ameninţate de nimic, în schimb ţările est-europene, unde se află baze ale NATO, se expun. 'Nu putem admite ca de pe teritoriile lor să fie lansate rachete, avioane îndreptate în direcţia Rusiei. Va trebuie să le distrugem cu jumătate de oră înainte de lansare, iar pentru aceasta vom iniţia bombardamente sângeroase, care exclud ca undeva să mai rămână măcar un singur sistem de lansare, un singur avion', a subliniat Jirinovski.

În acelaşi interviu, Jirinovski a declarat că 'toate problemele de război şi pace, mai ales cele legate de Ucraina, vor fi decise de un singur om - şeful statului rus'.

De altfel, la finalul raţionamentelor sale legate de un posibil al treilea război mondial, politicianul rus şi-a exprimat speranţa că un atare conflict nu va avea, totuşi, loc.

'Ambasadorul rus a fost invitat marţi la MAE polonez pentru o discuţie pe marginea unei serii de probleme bilaterale. În invitaţie nu s-a precizat despre ce anume se va discuta', a declarat Perjinskaia. 'În timpul discuţiei, părţii ruse i s-au cerut explicaţii în legătură cu afirmaţiile lui Jirinovski pentru 'Rossia 24'. La rândul nostru, am precizat că liderul PLDR conduce un partid de opoziţie din Rusia. Nu este clar de ce ar trebui să comentăm declaraţiile lui', a subliniat secretarul de presă al Ambasadei Rusiei în Polonia.

Potrivit Valeriei Perjinskaia, solicitarea MAE polonez 'este cu atât mai nepotrivită în Polonia, unde nu doar opoziţia, ci şi reprezentanţii puterii îşi permit afirmaţii jignitoare şi rusofobe, participând în mod activ în campania antirusească alimentată de mass-media din această ţară'.

×
Subiecte în articol: Vladimir Jirinovski