x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin amenință cu un "atac fulgerător" în cazul unei intervenții strategice inadmisibile la adresa Rusiei

Vladimir Putin amenință cu un "atac fulgerător" în cazul unei intervenții strategice inadmisibile la adresa Rusiei

28 Apr 2022   •   10:15
Vladimir Putin amenință cu un "atac fulgerător" în cazul unei intervenții strategice inadmisibile la adresa  Rusiei

Rusia va răspunde cu un atac fulgerător la o intervenție strategică din partea unui start terț în conflictul din Ucraina, avertizează președintele Vladimir Putin, citat de EFE.

"Dacă cineva încearcă să intervină în evenimentele în curs de desfăşurare şi va crea ameninţări strategice inadmisibile la adresa Rusiei, trebuie să ştie că atacul noastru de răspuns va fi fulgerator. Avem toate instrumentele pentru aceasta. Armament cu care nimeni nu se poate lăuda astăzi. Iar noi nu ne vom lăuda. Noi îl vom folosi dacă va fi necesar. Şi vreau să ştie asta toată lumea. Toate deciziile în această privinţă au fost deja luate", a avertizat acesta la Consiliului deputaţilor din Sankt Petersburg.

El a acuzat țările occidentale că transformă Ucraina într-o țară anti-Rusie și că incită Kievul să lupte. 
"Asemenea planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeii şi Donbasului, au fost stabilite în documente doctrinare ucrainene din zilele noastre. Întregul curs al ultimelor evenimente, inclusiv ambiţiile regimului de la Kiev de a deţine arme nucleare, desfăşurarea unei reţele de laboratoare biologice occidentale pe teritoriul ucrainean, furnizarea neîntreruptă a celor mai moderne arme către Ucraina confirmă că reacţia noastră la aceste planuri cinice a fost corectă şi oportună", a precizat Putin.

Acesta a reamintit că toate obiectivele stabilite în campania militară din Ucraina vor fi îndeplinite. 

Totodată, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a avertizat, zilele trecute, că pericolul unui război nuclear "este grav, este real şi nu trebuie subestimat".

Rusia a efectuat recent un test cu racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat, considerată cea mai performantă din lume și care poate transporta până la 10 focoase nucleare. Are o rază de acțiune de 11.000 de kilometri și nu poate fi interceptată de niciun sistem de apărare, potrivit autorităților de la Moscova. 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia