x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin anunță o nouă ordine mondială: Se apropie o altă etapă în istoria lumii

Vladimir Putin anunță o nouă ordine mondială: Se apropie o altă etapă în istoria lumii

21 Iul 2022   •   15:54
Vladimir Putin anunță o nouă ordine mondială: Se apropie o altă etapă în istoria lumii

Vladimir Putin spune că în prezent se formează o nouă ordine mondială, pe care el o consideră "mai justă şi mai orientată social", scrie EFE.

"Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor. Atât la nivel local, cât şi global, se pun bazele şi principiile unei ordini mondiale armonioase şi mai juste, orientate social şi sigure, o alternativă la cea existentă", a declarat liderul de la Kremlin la Forumul "Idei puternice pentru un nou viitor", desfăşurat la Moscova.

Acesta a precizat că noua ordine mondială o va înlocui pe cea prezentă, unipolară, care "prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizaţiei".

Președintele Federației Ruse este de părere că statele occidentale "au intrat în panică" deoarece alte centre mondiale de dezvoltare îşi prezintă viziunea lor asupra viitorului lumii.
"Oricât s-ar strădui elitele occidentale şi aşa-zisele elite supranaţionale să conserve ordinea existentă, se apropie o eră nouă, o nouă etapă în istoria lumii. Doar statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creştere ridicată".

Forțele ruse au invadat Ucraina pe 24 februarie 2022, declanșând prima acțiune armată din Europa după cel De-al Doilea Război Mondial. Ca reacție, țările occidentale au impus sancțiuni economice drastice Moscovei. Dar măsurile au efect devastator și asupra statelor care le-au impus, provocând o inflație galopantă și o creștere alarmantă a prețurilor. În schimb, Rusia s-a reorientat spre Asia, încercând să dezvolte un parteneriat care să contracareze puterea țărilor democrate.
 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin noua ordine mondiala