x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin cere Europei să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina

Vladimir Putin cere Europei să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina

de Agerpres    |    15 Mai 2014   •   18:19
Vladimir Putin cere Europei să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi liderilor Uniunii Europene să depună mai multe eforturi pentru a ajuta Ucraina aflată în mijlocul unei crize economice şi a subliniat că Moscova este gata pentru consultări referitoare la datoriile la gaze ale Kievului faţă de Rusia, informează Reuters.

"Federaţia Rusă este în continuare deschisă pentru continuarea consultărilor şi pentru a lucra împreună cu ţările europene pentru stabilizarea situaţiei", a afirmat Vladimir Putin într-o declaraţie adresată liderilor străini.

"Sperăm de asemenea într-o mai mare implicare a Comisiei Europene în dialog cu scopul găsirii unor soluţii specifice şi corecte care vor ajuta la stabilizarea economiei Ucrainei", a mai spus liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a afirmat că societatea Gazprom a fost nevoită să ceară Ucrainei să plătească în avans pentru livrările de gaze începând din iunie după ce datoriile Kievului faţă de Rusia au ajuns la 3,5 miliarde de dolari. Moscova a redus de două ori livrările de gaze naturale către Kiev în timpul disputelor privind preţul acestora, provocând întreruperi în aprovizionările de gaze către Europa.

×
Subiecte în articol: rusia ucraina Vladimir Putin