x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, înainte de întâlnirea cu Emmanual Macron: Rusia şi Franţa au preocupări comune în materie de securitate

Vladimir Putin, înainte de întâlnirea cu Emmanual Macron: Rusia şi Franţa au preocupări comune în materie de securitate

07 Feb 2022   •   20:09
Vladimir Putin, înainte de întâlnirea cu Emmanual Macron: Rusia şi Franţa au preocupări comune în materie de securitate

Rusia şi Franţa au preocupări comune privind securitatea Europei, a a declarat luni preşedintele rus, Vladimir Putin, lăudând eforturile diplomatice ale omologului său francez, Emmanual Macron, pe care l-a primit la Kremlin.

"Vreau să subliniez din nou că împărtăşim preocupările referitoare la ceea ce se întâmplă în Europa în materie de securitate. Aş vrea să vă mulţumesc pentru faptul că Franţa participă de fiecare dată în modul cel mai activ la procesul de elaborare a unor soluţii de principiu", a afirmat Vladimir Putin, conform agenţiei Tass, cu ocazia întrevederii cu Emmanuel Macron.

"Observ ce eforturi depun actualul Guvern francez şi preşedintele Franţei pentru a rezolva criza legată de problemele privind asigurarea în mod egal a securităţii Europei printr-o perspectivă de termen lung şi pentru a aborda problemele referitoare de rezolvarea crizei din sud-estul Ucrainei", a subliniat Vladimir Putin.

La rândul său, Emmanuel Macron i-a spus lui Vladimir Putin, potrivit agenţiei Reuters, că încearcă să identifice "o reacţie utilă, care să permită evitarea războiului şi construirea elementelor de încredere, stabilitate şi vizibilitate", scrie Mediafax

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin