x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin mulțumește forțelor speciale pentru acțiunile din Ucraina

Vladimir Putin mulțumește forțelor speciale pentru acțiunile din Ucraina

27 Feb 2022   •   15:50
Vladimir Putin mulțumește forțelor speciale pentru acțiunile din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele rus, Vladimir Putin, a mulțumit forțelor speciale pentru acțiunile din Ucraina. Ministerul rus al Apărării spune că se observă o "dezertare masivă" din partea militarilor ucraineni. Kievul infirmă informația.

"Vreau să mulțumesc comandamentului, personalului forțelor pentru operațiuni speciale, veteranilor unităților de forțe speciale pentru loialitatea lor față de jurământ, pentru serviciul lor impecabil în numele poporului Rusiei și al marii noastre patrii", a spus acesta într-o declarație televizată, publicată pe site-ul Kremlinului.

Putin i-a evidențiat pe cei care "își îndeplinesc cu eroism datoria militară" în Ucraina. El a salutat "serviciul lor impecabil în numele poporului rus și al marii noastre patrii".

Soldații au fost însărcinați să ofere asistență "republicilor populare din Donbas", referindu-se la ceel două regiuni separatiste pro-ruse  din estul Ucrainei și pe care Vladimir Putin le-a recunoscut ca state independente înainte de invazie.

"Vă doresc mult noroc, succes și toate cele bune pentru voi și pentru cei dragi vouă", și-a încheiat mesajul președintele rus. 

Discursul a fost rostit pentru a marca ziua forțelor speciale ale Rusiei, sărbătorită pe 27 februarie, începând cu anul 2015.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Rusiei, Igor Konaşenkov, a anunțat că "în ultimele 24 de ore, Forţele Armate ale Rusiei au blocat total oraşele Herson şi Beriansk. Au preluat controlul oraşului Ghenicevsk şi al aerodromului Cernobaievka, din apropiere de Herson".

Acesta a mai precizat că se observă o "dezertare masivă" din partea militarilor ucraineni.

Poziția Ucrainei

De cealaltă parte, Kievul spune că forțele ucrainene își mențin pozițiile. 

"Controlăm situaţia în regiunile Ucrainei. Ucraina rezistă. Au crezut că pot pune mâna pe Ucraina în 4, 12, maximum 16 ore, erau convinşi. Dar realitatea este alta. Luptele pentru ocuparea unor poziţii se poartă în aceleaşi locuri ca şi în urmă cu trei zile.

Rusia - a spus Podoliak - nu poate prelua controlul niciunui oraş ucrainean şi s-a înşelat dacă şi-a închipuit că militarii săi vor fi primiţi cu flori.", a declarat consilierul preşedinţiei ucrainene, Mihail Podoliak.



 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin ucraina