x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin pretinde că nu a avut altă soluţie şi avertizează cetăţenii ruşi că urmează sancţiuni

Vladimir Putin pretinde că nu a avut altă soluţie şi avertizează cetăţenii ruşi că urmează sancţiuni

24 Feb 2022   •   20:10
Vladimir Putin pretinde că nu a avut altă soluţie şi avertizează cetăţenii ruşi că urmează sancţiuni
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut, joi după-amiază, că nu a avut "altă modalitate" decât atacarea Ucrainei şi a avertizat comunitatea oamenilor de afaceri ruşi că Occidentul va impune sancţiuni economice masive, deşi speră că "partenerii" nu vor lua măsuri extreme.

"Rusia nu a avut altă modalitate decât trimiterea trupelor în Ucraina. Ceea ce se întâmplă acum evidenţiază măsurile de constrângere, că nu ne-au lăsat altă modalitate de a proceda altfel", a susţinut Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde. De fapt, Occidentul a insistat până în ultimul moment ca Rusia să găsească o soluţie diplomatică şi să nu invadeze Ucraina, însă Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste din Ucraina şi a trimis armata rusă în statul vecin.

Liderul de la Kremlin susţine că Rusia nu vrea să afecteze sistemul economic mondial şi nici să fie exclusă din acesta, astfel că îi îndeamnă pe cei pe care el îi numeşte "parteneri" să înţeleagă situaţia. "Rusia continuă să fie parte a economiei mondiale, nu ne pregătim să o afectăm. Mi se pare că partenerii noştri trebuie să înţeleagă şi să nu fixeze obiectivul eliminării noastre din sistem", a declarat Vladimir Putin la o reuniune cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Rusia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a insistat joi, în contextul invaziei ruse, pentru excluderea Rusiei din sistemul de tranzacţii financiare "Swift", ceea ce ar putea bloca în totalitate economica rusă.

"Ceea ce vreau să vă spun în primul rând, cel mai important lucru, ca să înţelegeţi, este că a fost o măsură necesară", le-a transmis Putin reprezentanţilor mediilor de afaceri, potrivit CNN, încercând să justifice războiul. "Nu ne-au lăsat posibilitatea să acţionăm altfel. Au creat riscuri în materie de securitate şi a fost imposibil să reacţionăm altfel", a susţinut el.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin