x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin, regele neîncoronat al jazz-ului

Vladimir Putin, regele neîncoronat al jazz-ului

de Sînziana Stancu    |    12 Dec 2010   •   20:29

Talentele lui Vladimir Putin, fost spion KGB, fost preşedinte al Rusiei şi actual premier al acestei ţări şi, probabil, viitorul ei preşedinte, par inepuizabile.

Putin, care are Centura Neagră la Judo şi după ce şi-a arătat muşchii în numeroase ocazii, fie lăsându-se fotografiat la bustul gol în timp ce pescuia sau înota, fie pilotând avioane de luptă, comandând submarine, conducând trenuri, mergând la vânătoare de tigri în Siberia sau alergând după balene în ocean ­ îşi poate adăuga acum şi titlul de regele neîncoronat de la Kremlin al jazz-ului.

Vocea şi-o încălzise încă din vară, după ce americanii îi expulzaseră un grup de spioni, pe care el i-a primit înapoi ca pe nişte eroi şi le-a cântat şi cântece patriotice, ca să le dreagă moralul.

Vineri seara, Putin a fost inviatat pe scenă de către gazda evenimentului, pentru a cânta ceva. “Ca şi foarte mulţi alţii, nu mă prea pricep nici să cânt, nici să fiu actor, dar mi-ar plăcea să fac toate acestea”, şi-a abordat Putin cu modestie publicul select, în care putea fi văzute vedete de primă mărime ca Sharon Stone, Gerard Depardieu, Alain Delon, Goldie Hawn, Kevin Costner şi mulţi alţii. Putina a început cu pianul, când puţin din Fats Domino, apoi a trecut la microfon, unde a interpretat celebra melodie “Blueberry Hill”. În final, Putin a smuls ropote de aplauze.

×