x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski a fost sfătuit de SUA să fie mai flexibil pentru a ajunge la pace cu Rusia

Volodimir Zelenski a fost sfătuit de SUA să fie mai flexibil pentru a ajunge la pace cu Rusia

10 Noi 2022   •   14:35
Volodimir Zelenski a fost sfătuit de SUA să fie mai flexibil pentru a ajunge la pace cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelenski a fost sfătuit de SUA să fie mai flexibil pentru a ajunge la pace cu Federația Rusă, scrie Kyiv Post.

Șeful statului ucrainean a decis să renunțe la condiția ca Vladimir Putin să nu mai fie președintele Rusiei pentru a negocia încheierea războiului. Volodimir  Zelenski și-a schimbat hotărârea în urma discuțiilor cu administrația Joe Biden. La începutul acestei luni, au avut loc mai multe zile de negocieri între Kiev și Washington, printre care și o reuniune cu Jake Sullivan, consilier pentru securitate națională al Casei Albe. 

Totodată, liderul de la Kremlin a anunțat pe 6 noiembrie 2022, că este deschis ''discuţiilor sincere'' cu Moscova.

Însă își menține poziția anterioară cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei, plata reparațiilor de război de către Rusia, pedepsirea criminalilor de război. 

De asemenea, un înalt funcționar ucrainean, care a dorit să-și păstreze anonimatul a spus că SUA nu l-a ''instruit'' explicit pe Volodimir Zelenski să-şi schimbe abordarea dar i-au spus să arate ''mai mult entuziasm în a pune capăt conflictului într-un mod prietenesc şi înţelept''.

''Ideea este să demonstrăm pe scena internaţională, o dată în plus, că Ucraina, şi nu Rusia, este partea care caută pacea. Aceasta nu înseamnă că Ucraina trebuie să se aşeze la masa negocierilor chiar acum. Nici măcar nu considerăm că acum este momentul adecvat, este în funcţie de ceea ce face Rusia. Însă trebuie să arate voinţa de a soluţiona conflictul, pentru că nimeni nu este mai interesat decât Ucraina să se încheie acest conflict'', a spus acesta.

În ultima perioadă s-au înmulțit contactele între oficiali ucraineni și omologi americani și ruși pentru ''a calma tensiunile şi de a evita greşelile'', potrivit Kyiv Post.

×
Subiecte în articol: ucraina sua Rusia razboi