x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski consideră inacceptabilă decizia Canadei referitoare la turbinele pentru Nord Stream1

Volodimir Zelenski consideră inacceptabilă decizia Canadei referitoare la turbinele pentru Nord Stream1

18 Iul 2022   •   10:40
Volodimir Zelenski consideră inacceptabilă decizia Canadei referitoare la turbinele pentru Nord Stream1
Sursa foto: Hepta

Volodimir Zelenski i-a transmis președintelui canadian Justin Trudeau că se opune deciziei acestei țări de a trimite turbinele reparate pentru gazoductul Nord Stream1 înapoi în Germania, scrie AFP.

În cadrul convorbirii telefonice, președintele ucrainean a criticat decizia considerând-o inacceptabilă și spunând că încalcă sancțiunile impuse Rusiei de UE. 

"Ucrainenii nu vor accepta niciodată decizia Canadei cu privire la turbinele Nord Stream. Este o problemă de respectare a sancţiunilor. Dacă acum există o încălcare, nu va trece mult până vor fi şi altele", a spus Zelenski, care a acuzat Rusia de șantaj privind furnizare de gaze naturale către blocul comunitar. 

Totodată, el i-a mulţumit premierului Trudeau pentru sprijinul acordat Ucrainei de autoritățile canadiene. 
Justin Trudeau "a reafirmat sprijinul continuu al Canadei pentru Ucraina în faţa agresiunii militare ruse" și a precizat importanța "menţinerii unei unităţi puternice între aliaţi şi a continuării impunerii de costuri mari Rusiei pentru invazia ilegală şi nejustificată a Ucrainei".

×
Subiecte în articol: zelenski