x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski participă la summitul de la Ramstein: Cere apărare antiaeriană și arme cu rază lungă

Zelenski participă la summitul de la Ramstein: Cere apărare antiaeriană și arme cu rază lungă

de Redacția Jurnalul    |    06 Sep 2024   •   17:00
Zelenski participă la summitul de la Ramstein: Cere apărare antiaeriană și arme cu rază lungă
Sursa foto: Hepta

Președintele Volodimir Zelenski a sosit la baza Ramstein pentru a participa la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, cerând accelerarea livrărilor de apărare antiaeriană și arme cu rază lungă.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a sosit vineri la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a participa la reuniunea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (UDCG), scrie The Kyiv Independent.

Grupul de Contact, condus de SUA, este format din 50 de țări, inclusiv toți cei 32 de membri NATO, și a fost creat pentru a coordona livrările de armament către Ucraina, în contextul agresiunii rusești.

Zelenski a scris pe platforma X că Ucraina are nevoie de ajutorul partenerilor săi și de echipamente pentru a opri „teroarea aeriană a Rusiei”.

„Este esențial ca toate armele din pachetele de sprijin deja anunțate să ajungă la brigăzile de luptă”, a declarat Zelenski.

Întâlnirea de la Ramstein are loc în contextul intensificării atacurilor aeriene rusești asupra orașelor ucrainene.

Reuniunea este condusă de secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și are ca obiectiv principal satisfacerea nevoilor urgente ale Ucrainei, în special în ceea ce privește apărarea aeriană.

Președintele ucrainean va discuta, de asemenea, cu cancelarul german Olaf Scholz. Germania a anunțat recent că va livra sisteme IRIS-T suplimentare pentru Ucraina.

După Germania, Zelenski va merge la Forumul Economic Internațional Ambrosetti din Italia, unde va purta discuții cu premierul Giorgia Meloni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ramstein Ucraina