x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DECIZIE în Parlamentul European. Vot zguduitor în cazul Evei Kaili

DECIZIE în Parlamentul European. Vot zguduitor în cazul Evei Kaili

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   14:34
DECIZIE în Parlamentul European. Vot zguduitor în cazul Evei Kaili
Sursa foto: Hepta

Europarlamentarii au votat demiterea din funcție a vicepreședintei Eva Kaili, ca urmare a acuzațiilor grave de corupție, scrie Reuters.

Decizia a fost aprobată cu o majoritate uimitoare, de 625 de voturi pentru, unul împotrivă și două abțineri.  Regulamentul prevede că pentru demiterea unuia dintre cei 14 vicepreședinți este nevoie de o majoritate calificată, de două treimi din numărul eurodeputaților. 

Eva Kaili este acuzată de luare de mită de la Qatar pentru a susține interesele acestei țări în UE. Ea a  fost reținută, zilele trecute, de polițița belgiană, împreună cu alte 3 persoane suspecte. Mai multe informații au apărut în mass media cu privire la saci de bani găsiți în locuința unuia dintre aceștia. 

Înaltul oficial european își susține nevinovăția. 
"Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar", a spus avocatul Michalis Dimitrakopoulos, care a refuzat însă să dea detalii despre sutele de mii de euro găsiți la domiciliul clientei sale. "Nici nu confirm, nici nu dezmint, este confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi".

Au fost efectuate circa 20 de perecheziții în acest caz, în urma cărora au fost ridicați 600.000 de euro. 
 

×
Subiecte în articol: parlament european Eva Kaili