x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vulcanul Campi Flegrei ameninţă continentul european

Vulcanul Campi Flegrei ameninţă continentul european

04 Ian 2011   •   11:00
Vulcanul Campi Flegrei ameninţă continentul european
144891-.jpgViaţa de pe continentul european ar putea fi complet distrusă în cazul erupţiei vulcanului Campi Flegrei din Italia. Ipoteza a fost făcută publică de oamenii de ştiinţă, după ce mai multe cutremure au avut loc în jurul oraşului Napoli. Cercetătorii au descoperit că seismele nu au fost provocate de Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume, Campi Flegrei.

Vulcanul Campi Flegrei este inactiv de mai bine de 4.000 de ani. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că vulcanul ar putea erupe în următorii zece ani, bazându-şi ipoteza pe faptul că, în ultima perioadă, au avut loc peste 1.000 de cutremure de mică intensitate, informează Daily Mail, citat de antena3.ro.

O echipă de cercetători a încercat să foreze în zonă ca să afle mai multe amănunte despre activitatea vulcanului, însă acţiunile oamenilor de ştiinţă au fost oprite de autorităţile din Napoli. Primarul localităţii se teme că populaţia ar putea fi panicată.

“Am putea avea de-a face cu ceva extrem de periculos. Dacă aşa stau lucrurile, atunci ne putem aştepta la înca 60 de ani de nelinişte, posibile cutremure şi erupţii vulcanice. În aceste condiţii trebuie să aflăm cât mai multe detalii despre acest vulcan”, a declarat britanicul Chris Kilburn, unul dintre membrii echipei de cercetători.

Centrul vulcanului Campi Flegrei este situat sub apele Golfului Napoli, lângă localitatea Pozzuoli.

×