x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washington Post: SUA cer în privat Ucrainei să demonstreze că este deschisă să negocieze cu Rusia

Washington Post: SUA cer în privat Ucrainei să demonstreze că este deschisă să negocieze cu Rusia

06 Noi 2022   •   22:43
Washington Post: SUA cer în privat Ucrainei să demonstreze că este deschisă să negocieze cu Rusia
Sursa foto: Hepta

Potrivit jurnaliștilor, demersul nu are ca scop împingerea Ucrainei la masa negocierilor, ci păstrarea unei imagini publice favorabile în fața susținătorilor internaționali ai lui Zelenski.

Un material publicat de Washington Post arată cum refuzul președintelui Volodimir Zelenski de a discuta cu liderul Rusiei, Vladimir Putin, a alimentat îngrijorare în anumite părți ale Europei, Africii și Americii Latine, unde efectele perturbatoare ale războiului au fost severe.

Astfel, administrația Biden i-ar încuraja acum în secret pe liderii Ucrainei să semnaleze deschiderea de a negocia cu Rusia și să renunțe la refuzul lor public de a se angaja în discuții de pace, cu excepția cazului în care președintele Vladimir Putin este înlăturat de la putere.

Potrivit surselor, demersul administrației Biden este o încercare calculată de a se asigura că guvernul de la Kiev menține sprijinul altor națiuni care se confruntă cu reacții negative din partea propriilor cetățeni, care se tem de un război care ar putea continua mulți ani de acum înainte.

×