x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Washingtonul deblochează 1,2 milioane de dolari pentru mass-media din Ucraina

Washingtonul deblochează 1,2 milioane de dolari pentru mass-media din Ucraina

de Agerpres    |    02 Mai 2014   •   23:58
Washingtonul deblochează 1,2 milioane de dolari pentru mass-media din Ucraina

Statele Unite au anunţat vineri deblocarea a 1,2 milioane de dolari pentru a sprijini mass-media ucrainene în perspectiva alegerilor prezidenţiale de la 25 mai, relatează AFP.

"Ziariştii s-au confruntat cu pericole şi provocări grave în ultimele luni", a declarat purtătoarea de cuvânt adjunctă a Departamentului de Stat, Marie Harf, în cursul briefingului de presă. Din luna noiembrie, peste 500 de ziarişti au fost hărţuiţi, bătuţi sau răpiţi în Ucraina, iar un reporter a fost ucis, a acuzat ea.

Aceste fonduri suplimentare alocate de Agenţia americană pentru dezvoltare internaţională (USAID) "vor ajuta la protejarea ziariştilor în situaţii vulnerabile, făcând în acelaşi timp să progreseze libertatea presei (...) în Ucraina", a subliniat Marie Harf.

Guvernul interimar prooccidental de la Kiev a stabilit organizarea alegerilor prezidenţiale pe 25 mai, ca urmare a destituirii în februarie a fostului lider prorus Viktor Ianukovici, în timp ce ţara se confruntă cu violenţe sângeroase în sud şi est. 

×
Subiecte în articol: ucraina reporter ucis mass media