x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un X gigantic și strălucitor marchează locul din San Francisco unde funcționează compania lui Musk

Un X gigantic și strălucitor marchează locul din San Francisco unde funcționează compania lui Musk

de Redacția Jurnalul    |    31 Iul 2023   •   18:45
Un X gigantic și strălucitor marchează locul din San Francisco unde funcționează compania lui Musk
Sursa foto: Hepta

Un X gigantic și strălucitor marchează locul din San Francisco unde Elon Musk spune că intenționează să funcționeze în continuare compania sa, platforma de mesagerie X, cunoscută anterior ca Twitter. Oficialii orașului și unii locuitori sunt nemulțumiți de afișaj, potrivit Reuters.

Compania a ridicat, vineri, logo-ul „X” pe acoperișul sediului de pe Market Street, San Francisco, spre nemulțumirea vecinilor care s-au plâns de luminile deranjante și a Departamentului de Inspecție a Clădirilor (BID) din San Francisco, care a transmis că investighează structura.

Mutarea în acest spațiu a urmat unei postări a lui Musk, în care anunța că firma care acum se numește „X” va rămâne în San Francisco, în ciuda a ceea ce el a numit recenta „spirală a pierzaniei orașului, cu o companie după alta care pleacă sau se retrage”.

Musk, care este și CEO al producătorului de automobile electrice Tesla, a mutat sediul acestei companii din California în Texas în 2021. Păstrarea „X” în San Francisco ar putea fi un semn bun pentru un oraș care s-a luptat să își revină după pierderile din turism și din afaceri suferite în timpul pandemiei.

Zona din centrul orașului se luptă cu șomaj în sectorul tehnologic, cu plecarea marilor retaileri și cu reducerea turismului. Traficul a scăzut pe măsură ce tot mai mulți oameni lucrează de acasă, în timp ce marea criminalitate și lipsa de adăpost au pătat imaginea orașului.

„Frumosule San Francisco, chiar dacă alții te părăsesc, noi vom fi mereu prietenii tăi”, a scris Musk.

Cu toate acestea, nu toți locuitorii din San Francisc sunt dornici de prietenia lui Musk. Localnicii au înregistrat în weekend imagini video cu gigantul „X” strălucind și pulsând, unii criticând luminile, spunând că sunt deranjante.

Între timp, Departamentul de inspecție a clădirilor din San Francisco a deschis o anchetă asupra structurii, spunând că aceasta ar putea încălca regulile de autorizare.

Un inspector al BID a declarat într-un raport scris că reprezentanții companiei au refuzat de două ori accesul la acoperiș al oficialilor care doreau să inspecteze logo-ul. Inspectorul a menționat că unul dintre reprezentanți a spus că semnul era temporar.

Nu a putut fi contactat un reprezentant al BID.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elon musk san francisco