x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Avioane şi nave de luptă extind căutările în sudul Oceanului Indian

Zborul MH370: Avioane şi nave de luptă extind căutările în sudul Oceanului Indian

23 Mar 2014   •   10:38
Zborul MH370: Avioane şi nave de luptă extind căutările în sudul Oceanului Indian

Forţe logistice importante au fost mobilizate duminică în sudul Oceanului Indian pentru găsirea urmelor provenind de la avionul Boeing 777, aparţinând Malaysia Airlines, dispărut de pe monitoarele aparatelor radar la 8 martie, relatează AFP, conform Agerpres.

Opt avioane dotate cu radare performante aparţinând SUA, Noii Zeelande, Chinei şi Australiei şi nave comerciale şi de război cu capacităţi de căutare submarină şi-au intensificat duminică căutările în cadrul unui perimetru de 59.000 de kilometri pătraţi, la 2.500 de kilometri sud-vest de oraşul australian Perth.

Premierul australian Tony Abbott a afirmat duminică dimineaţă că sunt 'speranţe tot mai mari' să se afle ce s-a întâmplat cu avionul ce efectua zborul MH370 între Kuala Lumpur şi Beijing, după descoperirea unor obiecte reperate în sudul Oceanului Indian.

"Este încă prea devreme pentru a fi sigur, dar în orice caz avem semne foarte credibile şi sunt speranţe tot mai mari, dar doar speranţe, să aflăm ce s-a întâmplat cu avionul", a declarat Tony Abbott.

×