x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Fostul vicepremier malaezian Anwar Ibrahim acuză autorităţile că ascund adevărul

Zborul MH370: Fostul vicepremier malaezian Anwar Ibrahim acuză autorităţile că ascund adevărul

04 Apr 2014   •   08:50
Zborul MH370: Fostul vicepremier malaezian Anwar Ibrahim acuză autorităţile că ascund adevărul

Liderul opoziţiei malaeziene, Anwar Ibrahim, a acuzat vineri autorităţile de la Kuala Lumpur că ascund informaţii despre zborul dispărut MH370, afirmând că sistemul radar din Malaezia ar fi detectat orice schimbare de traiectorie, informează AFP, potrivit Agerpres. Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Daily Telegraph, Anwar Ibrahim afirmă că este 'intrigat' de faptul că sofisticatul sistemul radar Marconi cu care este dotată Malaezia şi pe care l-a autorizat în 1994, când ocupa funcţia de ministru al finanţelor, nu a detectat imediat schimbarea traiectoriei avionului.

El a estimat 'nu numai ca inacceptabil, dar imposibil, de neconceput' ca aeronava să reuşească să traverseze 'cel puţin patru' regiuni malaeziene fără să fie detectat. 'Cred că guvernul ştie mai multe decât noi', a adăugat Anwar Ibrahim. 'Nu dispunem de echipamente sofisticate ca în Statele Unite sau Marea Britanie, dar avem, totuşi, capacitatea de a ne apăra frontierele', a mai spus el.

Anwar Ibrahim i-a luat apărarea pilotului de avion, Zaharie Ahmed Shah, în vârstă de 53 de ani, un prieten personal şi membru al partidului său politic. 'Nu ar fi putut să ascundă detectarea radar. Nu ar fi putut să ordone forţelor aeriene să păstreze tăcerea absolută', a subliniat el.

Anwar Ibrahim a fost condamnat în apel în martie pentru sodomie, un nou capitol al unei poveşti care, în opinia lui, caută să îl discrediteze.

Curtea de Apel a dat dreptate guvernului care a făcut apel la achitarea lui Anwar Ibrahim în 2012. El a fost acuzat că a violat un fost consilier, crimă pasibilă cu 20 de ani de închisoare în Malaezia, ţară majoritar musulmană.

Fostul vicepremier, în vârstă de 66 de ani, a negat întotdeauna acuzaţiile aduse şi a afirmat că este vorba despre o afacere 'pur politică'

×