x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: s-au detectat semnale acustice "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion

Zborul MH370: s-au detectat semnale acustice "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion

07 Apr 2014   •   08:19
Zborul MH370: s-au detectat semnale acustice "compatibile" cu cele emise de cutiile negre ale unui avion

O navă a marinei australiene, care participă la căutările zborului MH370 în Oceanul Indian, a detectat noi semnale acustice "compatibile" cu ultrasunetele emise de cutiile negre ale unui avion, a anunţat luni un responsabil de operaţiuni, citat de France Presse.

"Pot raporta informaţii foarte încurajatoare primite în decursul ultimelor 24 de ore", a declarat fostul şef al armatei australiene, Angus Houston, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sonda desfăşurată de nava Ocean Shield a "detectat semnale compatibile cu cele emise de cutiile negre ale avioanelor", a adăugat el, subliniind totuşi că, în acest moment, informaţiile colectate nu sunt suficiente, iar pentru declaraţii mai concrete va fi nevoie de mai mult timp.

Aceste noi informaţii intervin în contextul în care duminică a fost detectat un alt semnal submarin. Avioane şi nave au fost trimise în perimetrul indicat pentru a verifica dacă acesta provine sau de la cutiile negre ale Boeing 777.

În acelaşi timp, Australia anunţase că o nouă analiză a datelor din satelit a restrâns zona de căutări în partea de sud a Oceanului Indian, unde se presupune că aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines s-ar fi prăbuşit la 8 aprilie, în timpul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing.

×
Subiecte în articol: zborul mh370 cutii negre ape australia