x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în sudul Oceanului Indian

Zborul MH370: Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în sudul Oceanului Indian

24 Mar 2014   •   08:34
Zborul MH370: Un avion chinez a reperat "obiecte suspecte" în sudul Oceanului Indian

Un avion chinez implicat în căutările aeronavei Boeing, aparţinând Malaysia Airlines, dispărută de pe monitoarele radarelor la 8 martie, a reperat "obiecte" suspecte în sudul Oceanului Indian, a raportat astăzi agenţia de presă chineză Xinhua, citată de AFP şi Ria Novosti.

Obiectele au fost detectate de un avion militar de tipul Iliuşin-76, desfăşurat de autorităţile chineze în cadrul investigaţiilor la care participă numeroase naţiuni. Echipajul de pe Iliuşin-76 a transmis aceste noi elemente autorităţilor australiene, precum şi spărgătorului de gheaţă chinez Xuelong, trimis de asemenea în zonă de către Beijing, anunţă AFP şi Ria Novosti, citate de Agerpres.

În acelaşi timp, un satelit francez a detectat resturi plutitoare în sudul Oceanului Indian, dar în afara zonei de căutare, unde au fost angajate căutări de anvergură, după cum au indicat luni autorităţile australiene.

Aeronava Boeing 777, care asigura zborul MH370 pe ruta între Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut la puţin timp după decolare în ziua de sâmbătă, 8 martie, în jurul orei locale 00:41 (16H41 GMT vineri), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau chinez şi patru francezi.

La jumătatea distanţei între Malaezia şi Vietnam, aeronava şi-a schimbat cursul, spre vest, în sens opus planului de zbor, în timp ce sistemele sale de comunicare au fost dezactivate 'în mod deliberat', potrivit autorităţilor malaeziene.

Aeronava a zburat timp de mai multe ore înainte de a-şi epuiza rezervele de combustibil, mai scrie France Presse.

×