x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborul MH370: Un satelit francez a detectat obiecte plutind în zona de căutare a avionului Malaysia Airlines

Zborul MH370: Un satelit francez a detectat obiecte plutind în zona de căutare a avionului Malaysia Airlines

23 Mar 2014   •   13:07
Zborul MH370: Un satelit francez a detectat obiecte plutind în zona de căutare a avionului Malaysia Airlines

Autorităţile malaeziene au anunţat duminică faptul că au primit imagini de la un satelit francez care a detectat obiecte plutind în principalele zone de căutare, din largul Australiei, a avionului Boeing 777, relatează AFP, citată de Agerpres.

În aceste imagini, se văd 'ceea ce par a fi obiecte în proximitatea culoarului sudic', zonă posibilă de cădere a avionului în Oceanul Indian, unde se desfăşoară în prezent operaţiuni ample de căutare, a precizat Ministerul malaezian al Transporturilor.

Aceste imagini au fost transmise Australiei, care coordonează căutările în Oceanul Indian, însă Ministerul Transporturilor nu a precizat cu exactitate localizarea şi numărul obiectelor care pluteau.

Obiecte plutind au fost detectate de către sateliţi la 16 şi 18 martie în sud-vestul Australiei, o zonă vastă unde se concentrează căutările din aer şi de pe mare, la 2.000 - 2.500 de km sud-vest de oraşul australian Perth.

×