x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zborurile între Rusia şi Crimeea vor fi scutite de TVA

Zborurile între Rusia şi Crimeea vor fi scutite de TVA

22 Apr 2014   •   12:55
Zborurile între Rusia şi Crimeea vor fi scutite de TVA

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut Guvernului anularea TVA pentru zborurile operate din şi spre Crimeea, începând cu 1 iunie, conform ITAR-TASS.

"TVA-ul va fi zero pentru toate serviciile oferite pasagerilor de către companiile aeriene, inclusiv pentru bagaje, pentru zborurile operate dinspre şi înspre Crimeea", se precizează într-un comunicat postat marţi pe site-ul Kremlinului, fiind citat preşedintele Federaţiei Ruse.

Această decizie a fost luată după ce, la începutul lunii, Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Zborurilor (Eurocontrol) a suspendat toate zborurile către Crimeea, în special către aeroporturile din Sevastopol şi Simferopol.

Organizaţia a explicat această decizie prin faptul că spaţiul aerian al Crimeei, peninsulă ce a fost anexată recent de Rusia, nu mai este controlată de către controlorii ucraineni de zbor.
 
"Eurocontrol urmează cu stricteţe Convenţia ICAO privind aviaţia civilă internaţională şi nu recunoaşte nici o declaraţie unilaterală a vreunui serviciu de navigare aeronautică, altul decât Autoritatea ucraineană", se arată în declaraţia Eurocontrol.

×