x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zece suspecţi în cazul atentatului de pe aeroportul Domodedovo

Zece suspecţi în cazul atentatului de pe aeroportul Domodedovo

27 Ian 2011   •   13:41
Zece suspecţi în cazul atentatului de pe aeroportul Domodedovo
Sursa foto: /Reuters
148470-.jpgAnchetatorii ruşi au realizat o listă cu până la zece suspecţi aflaţi în spatele atacului terorist de pe aeroportul Internaţional Domodedovo din Moscova, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei citată de RIA Novosti.

"În prezent, investigatorii sunt siguri că dovezile conduc spre Caucazul de Nord", a declarat sursa citată. "Atacatorul sinucigaş, care a detonat bomba pe aeroport, de acolo vine", a adăugat această sursă.

Cotidianul Kommersant a anunţat joi că o sursă din cadrul poliţiei, apropiată de investigaţie, a identificat primul suspect din spatele atacului în persoana unui locuitor rus din regiunea Stavropol (sud). Suspectul, cunoscut sub numele de Razdobudko, ar fi membru al grupării teroriste Nogai Jamaat, creată în octombrie 2010, potrivit cotidianului, citat de Agerpres.

Sursa citată a declarat că Razdobudko ar putea fi unul dintre organizatorii sau chiar unul dintre autorii atentatului de luni, în care au fost ucise 35 de persoane, iar alte peste 100 au fost rănite, în zona de sosiri internaţionale a celui mai aglomerat aeroport rus.

Poliţia din Stavropol a declarat că poliţia locală a fost informată în legătură cu implicarea lui Razdobudko în atentat. Regiunea Stavropol este una dintre cele mai liniştite zone din Caucazul rus, în pofida faptului că are o frontieră comună cu Daghestan, unde actele teroriste sunt frecvente.

Nicio grupare nu a revendicat, până în prezent, atentatul de la Domodedovo. Acesta survine la mai puţin de 12 luni de la atentate sinucigaşe cu bombă comise de două femei, originare din regiunea instabilă a Caucazului de Nord, la metroul din capitala rusă, în care au fost ucise zeci de persoane. Premierul rus, Vladimir Putin, declara miercuri că informaţiile preliminare asupra atacului de pe aeroport au arătat că acesta nu are nicio legătură cu Cecenia, o republică din Caucazul de Nord.

×