x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zece vehicule blindate livrate de Rusia au ajuns în Serbia pe calea aerului (RIA Novosti)

Zece vehicule blindate livrate de Rusia au ajuns în Serbia pe calea aerului (RIA Novosti)

28 Iul 2019   •   15:58
Zece vehicule blindate livrate de Rusia au ajuns în Serbia pe calea aerului (RIA Novosti)

Zece vehicule blindate de tipul BRDM-2 (utilizate în misiuni de recunoaştere şi patrulare) au fost transportate de Rusia în Serbia în cadrul cooperării tehnico-militare dintre cele două ţări, a informat Ministerul Apărării sâmbătă, transmite - din Belgrad -agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti.

"În Serbia au sosit 10 transportatoare BRDM-2, împreună cu piese de schimb. Nu au existat obstacole în timpul aducerii lor de către transportatorul aerian rus, echipamentele fiind livrate în siguranţă şi în condiţii de securitate, în conformitate cu normele internaţionale", menţionează Ministerul sârb al Apărării.

"Acordurile tehnico-militare dintre preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi omologul său rus Vladimir Putin se realizează pe deplin şi în termenul stabilit", potrivit instituţiei de apărare de la Belgrad, citată de TASS.

Publicaţia rusă Info-Balkan a transmis anterior, citându-l pe deputatul sârb Miroslav Lazanski, numit recent ambasador al Serbiei în Rusia, că România ar fi blocat transportul pe Dunăre a 30 de tancuri ruseşti T-72B3 şi a 30 de vehicule blindate BRDM-2 care urmau să ajungă în Serbia.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe al României a precizat vineri că o licenţă de tranzit pentru produse militare de provenienţă rusească nu putea fi emisă de autorităţile române din cauza sancţiunilor impuse Federaţiei Ruse de către Uniunea Europeană.

În aceeaşi zi a urmat o reacţie a Ministerului Apărării al Rusiei, care afirma că informaţiile privind blocarea de către România a unui transport cu echipamente militare ruseşti destinat Serbiei nu corespund realităţii, susţinând că nu a trimis nicio navă pentru a transporta echipament militar pe Dunăre, conform TASS.

Potrivit datelor publicate anterior, Belgradul va primi gratuit de la Moscova 30 de tancuri şi un număr similar de vehicule blindate, conform RIA Novosti.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia blindate ruseşti