x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski susține că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”

Zelenski susține că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   20:45
Zelenski susține că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”
Sursa foto: Hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că presupusul plan al lui Doland Trump privind finalul războiului din Ucraina este „primitiv”. Planul propune ca Ucraina să renunțe la o serie de teritorii. Totuși, Trump spune că propunerea nu-i aparține și vorbește despre „știri false”.

Potrivit unor informații apărute în presa internațională, Donald Trump ar fi spus în cadrul unor discuții private că va pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va ajunge din nou la Casa Albă. În acest scenariu, ucrainenii ar trebui să renunțe la o serie de teritorii ceea ce nu i-ar deranja pe locuitori, potrivit Washington Post. Totuși, consilierul lui Trump a negat informațiile pe care le-a numit „știri false”.

În replică, Volodimir Zelenski a spus că presupusul plan de pace al lui Trump este „primitiv”, anunță Sky News.

„Dacă înțelegerea și ideea este pur și simplu de a oferi teritoriile noastre, atunci este foarte primitiv”, a spus Zelenski, în timpul unui interviu pentru Bild.

Președintele ucrainean a mai spus că este dispus să asculte ideile lui Trump pentru a pune capăt războiului dacă are „argumente puternice”.

„Nu avem nevoie de o idee fantastică, ci de una reală. Este vorba despre vieți, nu putem face glume și nu ne putem asuma riscuri”, a adăugat Zelenski.

Președintele ucrainean a dezvăluit că Trump a fost invitat în Ucraina, într-o vizită publică sau privată, pentru a vedea situația cu ochii săi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski plan trump