x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua Furiei a degenerat în violenţe la Paris. 250 de arestaţi şi 12 poliţişti răniţi (VIDEO)

Ziua Furiei a degenerat în violenţe la Paris. 250 de arestaţi şi 12 poliţişti răniţi (VIDEO)

28 Ian 2014   •   09:20
Ziua Furiei a degenerat în violenţe la Paris. 250 de arestaţi şi 12 poliţişti răniţi (VIDEO)

"Ziua Furiei", care a scos mii de francezi în stradă, a devenit rapid "Ziua Urii" şi s-a încheiat cu violenţe la Paris. Manifestaţia împotriva preşedintelui Francois Hollande s-a transformat în haos total, după ce tineri mascaţi s-au încăierat cu poliţia. 250 de manifestanţi au ajuns în arest, iar 12 agenţi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Protestatarii îl acuză pe şeful statului că îi trădează şi pe cei care l-au votat, nu doar pe fosta lui parteneră de viaţă.

Organizatorii marşului prin care s-a cerut demisia preşedintelui Francois Hollande susţin că la protest ar fi participat 120.000 de oameni, în timp ce autorităţile spun că ar fi fost numai 17.000. Cert este că printre manifestanţi s-au infiltrat şi grupuri de anarhişti.

Dincolo de confruntările dintre anarhişti şi poliţişti, la marşul organizat sub deviza "Ziua Furiei" au venit de zeci de mii de oameni. Toţi aveau un motiv sau mai multe să ceară demisia preşedintelui Francois Hollande.

Mulţi francezi au ajuns să creadă că preşedintele lor este mai preocupat de viaţa lui amoroasă decât de soarta ţării.

"Cred că mai bine s-ar ocupa de interesul naţional, al ţării, iar ceea ce mă deranjează este că toată povestea asta pune în umbră lucrurile importante", a declarat un participant la protest.

×