x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie 260.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal, ridicate de poliţişti în urma a cinci percheziţii

260.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal, ridicate de poliţişti în urma a cinci percheziţii

28 Dec 2019   •   19:30
260.000 de articole pirotehnice deţinute ilegal, ridicate de poliţişti în urma a cinci percheziţii

Poliţiştii buzoieni au ridicat în vederea confiscării, în urma a cinci percheziţii domiciliare efectuate sâmbătă în municipiul Buzău, peste 500 kg de articole pirotehnice reprezentând circa 260.000 de bucăţi articole pirotehnice din categoria F1 şi F2 sau neetichetate.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Buzău, bănuiţi sunt doi buzoieni cu vârste de 18 şi 41 de ani, care administrează o societate comercială cu obiect de activitate comerţul de articole pirotehnice şi despre care existau indicii că ar deţine în vederea comercializării articole pirotehnice, fără respectarea prevederilor legale.

"Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate aproximativ 260.000 de bucăţi articole pirotehnice din categoria F1 şi F2 sau neetichetate, cu o greutate de 560 kg, în valoare de aprovizionare de 32.000 lei. Articolele au fost identificate în afara spaţiilor de depozitare autorizate, respectiv în locuinţele sau autovehiculele persoanelor percheziţionate, fără documente de provenienţă sau din categorii ce nu pot fi comercializate către publicul larg", a informat sursa citată.

Totodată, au fost aplicate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Buzău şi două sancţiuni contravenţionale, în urma identificării de articole pirotehnice care urmau a fi comercializate, însă care nu prezentau instrucţiuni de folosinţă în limba română.

A fost deschis îun dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: artificii petarde buzău