x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie ANP anunță declanșarea unei proceduri disciplinare, după evadarea din Capitală

ANP anunță declanșarea unei proceduri disciplinare, după evadarea din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2024   •   08:50
ANP anunță declanșarea unei proceduri disciplinare, după evadarea din Capitală
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat miercuri dimineața că va declanșa o procedură disciplinară, în urma căreia se vor dispune măsurile legale, după ce marți un condamnat pentru omor a evadat în timp ce aștepta într-o ambulanță pentru a fi supus unui control medical în Capitală.

„Se va declanșa procedura disciplinară și, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale”, se arată într-un comunicat al ANP.

Totodată, reprezentanții instituției precizează că, în legătură cu fapta săvârșită, administrația Penitenciarului-Spital București-Rahova a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, fiind totodată sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București.

„Reiterăm faptul că părăsirea fără autorizare a mijloacelor de transport este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se mai spune în comunicat.

Deținutul Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor, care a evadat marți, a fost prins miercuri dimineața pe o stradă din Oradea, de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: evadare procedura disciplinara