x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sirianul care a încercat să își dea foc la Ambasada Israelului a fost arestat preventiv

Sirianul care a încercat să își dea foc la Ambasada Israelului a fost arestat preventiv

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   18:45
Sirianul care a încercat să își dea foc la Ambasada Israelului a fost arestat preventiv

Cetățeanul străin care a încercat luni să se autoincendieze în fața Ambasadei Israelului la București a fost arestat preventiv, a anunțat marți seara Poliția Capitalei.

„Față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura arestului preventiv, pentru 30 de zile”, a transmis Poliția Capitalei.

Polițiștii din Capitală au fost sesizați, luni, de Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin, ar fi încercat să se autoincendieze.

Surse judiciare spun pentru MEDIAFAX că bărbatul are cetățenie siriană și că a vrut să își dea foc la Ambasada Israelului din București.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetățean străin. Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații. De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură”, potrivit unui comunicat de presă de luni al Poliției Capitalei.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Keywords:ARESTAT, AMBASADĂ

×
Subiecte în articol: arestat foc ambasada