x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul care a urcat beat la volan şi a omorât un om, în arest preventiv

Avocatul care a urcat beat la volan şi a omorât un om, în arest preventiv

18 Sep 2016   •   19:42
Avocatul care a urcat beat la volan şi a omorât un om, în arest preventiv
Sursa foto: Creatas/Getty Images/Creatas RF

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, duminică, arestarea preventivă pentru 30 de zile a avocatului Iulian Gafon, cel care a fugit de la locul accidentului după ce a omorât un bărbat la trecerea de pietoni.

Decizia judecătorilor vine după ce sâmbătă seara Iulian Gafon a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru conducere fără permis, ucidere din culpă, vătămare corporală, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cursul zilei de sâmbătă, Iulian Gafon, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns pe trotuar, unde a acroşat două persoane, un bărbat de 57 de ani, şi soţia acestuia, o femeie de 42 de ani. Cei doi se aflau la o trecere de pietoni şi aşteptau culoarea verde a semaforului.

Echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă sosit la locul accidentului a găsit bărbatul în stop cardio respirator, iar pe soţia sa în stare de şoc. Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, după 30 de minute medicii declarând decesul. Soţia sa a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Sf. Spiridon, pentru investigaţii de specialitate.

După accident, Gafon a părăsit locul accidentului, el fiind găsit de poliţişti în apropierea unui hypermarket. Alcooltestul făcut de poliţişti a arătat că bărbat avea o alcoolemie de 1,23 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Nu este pentru prima dată când avocatul Iulian Gafon conduce sub influenţa băuturilor alcoolice. În luna iunie i-a fost reţinut permisul, după ce a fost prins beat la volan, testele indicând o alcoolemie de 2,25 la mie.  www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Iulian Gafon accident