x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cătălin Hideg a dezvăluit mecanismele de șantaj ale grupării conduse de fostul șef al SRI, Florian Coldea

Cătălin Hideg a dezvăluit mecanismele de șantaj ale grupării conduse de fostul șef al SRI, Florian Coldea

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   17:48
Cătălin Hideg a dezvăluit mecanismele de șantaj ale grupării conduse de fostul șef al SRI, Florian Coldea
Sursa foto: Antena 3 CNN

Cătălin Hideg, patronul companiei Sanimed International, a dezvăluit la Antena 3 CNN mecanismele de șantaj ale grupării conduse de fostul șef al SRI, Florian Coldea. Hideg, condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare pentru folosirea de documente false și spălare de bani într-un dosar legat de o fraudă cu fonduri europene, a susținut că i s-a cerut suma de 600.000 de euro pentru "optimizarea" dosarului său de corupție.

În aprilie, Hideg a afirmat public că Florian Coldea și Dumitru Dumbravă i-ar fi cerut acești bani, plus TVA, pentru a obține o condamnare cu suspendare. Astăzi, Florian Coldea a fost adus la DNA pentru audieri, în urma dezvăluirilor făcute de Hideg.

„În doi ani de zile, cât am stat în control judiciar în România, cred că au venit peste 100 de persoane care mi-au spus că numai domnul Coldea îmi poate rezolva problema", a declarat Hideg, care chiar joi a avut o primă înfăţişare la Curtea de Apel în dosarul unde are o condamnare de patru ani în primă instanţă. 

În cadrul interviului exclusiv de la Antena 3 CNN, Hideg a detaliat modul în care i s-au solicitat cei 600.000 de euro prin intermediul avocatului Doru Trăilă. El a explicat că, după ce a semnat contractul, i s-a promis că judecătorul de la Tribunal, un fost student al domnului Trăilă, va da o rezoluție favorabilă, iar la Curtea de Apel lucrurile vor fi mai simple.

„În momentul în care am încheiat contractul cu dânșii, au spus că în mod normal, dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal, la fond, care a fost studentul domnului Trăilă, va da o rezoluție pozitivă, la Curtea de Apel, va fi mai simplu și că vom scădea acești ani cu voioșie".

Hideg a enumerat persoanele implicate în acest lanț infracțional: Dan Tocaci, Bogdan Neidoni, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. Potrivit lui Hideg, Dumbravă i-a explicat condițiile pentru optimizarea situației și i l-a recomandat pe Doru Trăilă. După o primă tranșă de 100.000 de euro, presiunile pentru restul sumei au crescut, Hideg fiind amenințat și șantajat.

„Dan Tocaci a vorbit cu Bogdan Neidoni, Bogdan Neidoni cu domnul Coldea, domnul Coldea, a vorbit cu domnul Dumbravă. Dumbravă m-a primit la birou pentru a discuta despre această situație, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare a acestei situații. După care mi l-a recomandat pe domnul Trăilă". 

În cele din urmă, Hideg a decis să facă un denunț, deși nu deține probe concrete pentru afirmațiile sale, aceasta fiind responsabilitatea DNA. El a subliniat că nu are certitudinea că banii ar fi ajuns la Florian Coldea și că anumite detalii nu pot fi dezvăluite deoarece fac parte din ancheta penală.

„Eu ceea ce sper este următorul lucru: ca acești oameni să nu mai poată niciodată să facă imixtiuni în Justiție, să nu mai amenințe procurori, să nu mai amenințe judecători, să nu mai șantajeze, să dea soluțiile pe care unii sau alții le vroiau.", a concluzionat denunţătorul lui Florian Coldea la Antena 3 CNN

×